Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου μας

Σήμερα φιλοξενούμε στο blog την  Άντα Στογιαννίδου make up artist της εταιρίας Lancaster του ομίλου notos notosgalleries..Η Άντα πιστεύει ότι το ποιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε όλες για να έχουμε μια υπέροχη επιδερμίδα είναι να εφαρμόσουμε κάποιο είδος καθημερινής ρουτίνας . 


Είναι πολύ βασικό, όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας μας να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση κάποιους βασικούς κανόνες για να έχουμε πάντα μια όμορφη κ υγειή επιδερμίδα στο πρόσωπο μας.


Για να είμαι ειλικρινής οι περισσότερες από εμάς βαριόμαστε , τεμπελιάζουμε και μισούμε απολύτως οποιοδήποτε είδος ρουτίνας. Καθημερινά θα πρέπει να ακολουθούμε κάποια απαραίτητα στάδια στην φροντίδα του προσώπου μας πρωί-βράδυ, που περιλαμβάνει:
1) τον καθαρισμό με προϊόντα ντεμακιγιάζ όπως γαλάκτωμα καθαρισμού ή lotion καθαρισμού.



Εγώ δεν αποχωρίζομαι το Express Cleanser της Lancaster γιατί προσφέρει ένα γρηγορο καθαρισμό αφήνοντας υπέροχο άρωμα κ αίσθηση φρεσκάδας.



Διαφορετικά για επιπλέον φροντίδα κ απαλότητα χρησιμοποιώ το Cleansing Milk της Lancaster.


Βέβαια η περιοχή γύρω από τα ματιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών όπου συνήθως αφαιρεί ακόμη κ την αδιάβροχα μάσκαρα


 Eye Makeup Remover της Lancaster
2) έπειτα θα πρέπει να δώσουμε βάση στην τόνωση της επιδερμίδας με τονωτική lotion.


Λατρεύω την Perfecting Toner της Lancaster που προσφέρει λάμψη, καταπραΰνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα αφαιρώντας τα κατάλοιπα από το γαλάκτωμα και τους ρύπους στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

3) Μετα τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πριν τοποθετηθεί η ενυδατική μας κρέμα, απλώνουμε τον όρο (serum) στο πρόσωπο μας για την λείανση των ρυτίδων, για σύσφιξη της επιδερμίδας, για σμίκρυνση των πόρων ή οτιδήποτε άλλες ανάγκες μπορεί να έχει η επιδερμίδα μας.
Το 365 Cellular Elixir Serum της Lancaster είναι ένα ολοκληρωμένο και εντατικής δράσης προϊόν που χάρη σε ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα 4 συμπληρωματικών ενζύμων, ενεργοποιεί άμεσα τους κύριους μηχανισμούς αποκατάστασης του DNA χαρίζοντας λάμψη, νεανική και υγιή εμφάνιση στην επιδερμίδα 365 μέρες το χρόνο.

4) Η ενυδάτωση γενικότερα και η αντιηλιακη προστασία της επιδερμίδας την ημέρα έπειτα απο τον καθαρισμό της ειναι αναγκαία!!!
Καλο θα ήταν η ενυδατική κρέμα που χρησιμοπούμε την ημέρα να εχει αντιηλιακή προστασία διαφορετικά θα πρέπει πάνω απο την ενυδατική μας να τοποθετήσουμε αντιηλιακό γαλάκτωμα για προστασία απο 
τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου που δέχεται η επιδερμίδα μας χειμώνα-καλοκαίρι προκαλώντας δισχρωμιες αλλα και πρόωρη γήρανση! Το βράδυ θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιούμε κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης.


Εγω τοποθετώ κρέμα ημέρας της Lancaster που προσφέρει συγχρόνως και αντιηλιακη προστασία.
5) Τελευταίο στάδιο που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ποτέ απο την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας ειναι η ενυδάτωση των ματιών!
Η περιοχή γύρω απο τα ματιά ειναι πολυ ευαίσθητη. Λόγω της λεπτής στιβαδας του δέρματος στην περιοχή αυτη, τείνει να ειναι επιρρεπείς σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους κ πρηξιματα! Γι'αυτο δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την ενυδάτωση των ματιών με επιπλέον συστατικά αντιγηρανσης, κατα των μαύρων κύκλων και των πρηξιματων ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα σημάδια στην περιοχή αυτη. 


Για έξτρα ενίσχυση και ενυδάτωση εκτος απο την κρέμα ματιών μπορούμε να τοποθετήσουμε πριν απο αυτήν τον αντίστοιχο όρο (eye serum) οπως το 365 Eye Serum της Lancaster.













2 σχόλια:

 

Blogger news