Ενήλικα σπίτια

Τον τελευταίο διάστημα δεν ξέρω για εσάς αλλά όλο και περισσότερη γνώστη μου είτε μετακομίζουν σε δικό τους σπίτι με τον κάλο τους είτε παντρεύονται . Και έρχεται τον έξης πρόβλημα πως διακοσμήσεις το σπίτι σου ως ενήλικας πλέον? Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα για διακόσμηση φοιτητικών σπιτιών αλλά πότε για την περίοδο της μετάβασης η ζωή ,που θες να γίνεις ανεξάρτητη και παίρνεις την μεγάλη απόφαση να φύγεις από το σπίτι σου και να κάνεις μια νέα αρχή στο δικό σου σπίτι!

Όλοι μας την πρώτη φορά που μετακομίζουμε στο πρώτο μας σπίτι αντικρίζουμε μία πρόκληση, τους άδειους χώρους, και αμέσως σκεφτόμαστε από που θα αρχίσουμε να τους "γεμίζουμε". Στην πρόκληση αυτή μπορείτε να απαντήσετε ακολουθώντας τις παρακάτω όμορφες και πρακτικές ιδέες που βρήκα για εσάς. Αναλόγως στην φάση της ζωής σας που βρίσκεστε, δείτε ποια πρόταση μπορεί να σας βοηθήσει για να διακοσμήσετε το σπίτι.

Υπάρχουν κάποια Do και Don't, γιατί στην αρχή επειδή υπάρχει πολύ ενθουσιασμός το "buying everything" σας αρέσει αλλά δεν είναι πρακτικό. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να ταιριάξετε όλα τα πράγματα μεταξύ τους στο σπίτι σας, γιατί αυτό το κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. Γίνεται πιο δημιουργικοί και αγκαλιάστε την διαφορετικότητα, τι εννοώ; Έχετε τόσα ερεθίσματα καθημερινά από πράγματα που σας αρέσουν και όλο αυτό το inspiration μπορείτε να το αναδείξετε στην διακόσμηση του νέου σας σπιτιού.

Αρχικά, κάντε μια έρευνα αγοράς και δείτε αναλόγως το στιλ σας ποια πράγματα θα διαλέξετε και σε τι κόστος, γιατί το value for money είναι της εποχής. Επίσης, παλιά πράγματα που έχετε στην αποθήκη του πατρικού σας σπιτιού, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε έξυπνα, με πολλές DIY ιδέες. Μην ντρέπεστε και απευθυνθείτε σε συγγενείς και φίλους, γιατί μπορεί να έχουν κάποιο έπιπλο που δεν χρειάζονται. Μην επενδύσετε σε ακριβά αντικείμενα, γιατί μπορεί μελλοντικά να θέλετε να αλλάξετε την διακόσμηση των χώρων σας. Κάντε μια λίστα για κάθε χώρο και αριθμήστε τα πράγματα που θέλετε να έχετε και δείτε την χωρητικότητα των δωματίων και τον προϋπολογισμό των αγορών σας.

Ξεκινήστε με τα βασικά πράγματα για το σπίτι σας, όπως με τον καναπέ, το coffee table, το κρεβάτι, τις οικιακές συσκευές, δύο - τρεις καρέκλες. Δείτε ποια χρώματα θέλετε στους τοίχους, κάνοντας και συνδυασμό δύο χρωμάτων, αποφεύγοντας τις πολύ σκούρες αποχρώσεις. Τοποθετήστε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού, αγαπημένα σας αντικείμενα, όπως φωτογραφίες, αφίσες σε όμορφα κάδρα, φυτά και ότι άλλο σας αρέσει. Επιλέξτε ένα χαλί σε γλυκές αποχρώσεις και δείτε τον χώρο σας να αλλάζει και να γίνετε ζεστός και φιλόξενος.

Νιώστε χαρούμενες και δημιουργικές, φτιάχνοντας το πρώτο σας σπίτι και εάν θέλετε παρέα σε όλες αυτές τις αποφάσεις, μπορείτε να καλέσετε τους αγαπημένους σας φίλους είτε ακόμη και έναν διακοσμητή .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news